Ter Inleiding

Jaarlijks overlijden wereldwijd bijna 10 miljoen mensen aan kanker en meer dan 12 miljoen krijgen de diagnose en de tendens is alleen maar toename!

Behandelen van kanker is in 40 jaar met slechts 5 % verbeterd en onderzoekers-oncologen falen volledig met de huidige aanpak van kanker is een hoofdarti-kel in de 'New York Times' waarin de vloer wordt aangeveegt met deze aanpak! Ons motto: 'zorg dat uw gezondheid in de beste handen is.. uw eigen handen'!

Er worden dus al decennia lang miljarden aan onderzoek uitgegeven om vast te stellen wat de oorzaak is en hoe te genezen. Tot nu toe met...... een beperkt en niet consisten resultaat. De vraag is dan ook of het ingeslagen pad (jaar of 90 geleden) het enige juiste is en of die miljarden niet gewoon verkwist danwel weggegooid geld zijn?!! Wij willen daarom informatie verschaffen over verschillende vormen van kankertherapieen, waarvan de resultaten een nieuw inzicht in kanker en de behandeling van kanker moeten geven, met als uiteindelijk doel het genezen van deze verschrikkelijke ziekte, want... er zijn andere moge-lijkheden zoals ook de subtitel luidt van het boek 'Chemo? Of kan ik zelf kiezen'? van mede initiatiefnemer WWK-werkgroep Drs. H.J. (Henk) Trentelman!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 augustus 2010

Kurkuma Longa -curcumine- doodt..... kankercellen!

OORZAAK EN GENEZEN VAN KANKER AL DECENNIA LANG BEKEND!  INFO... KLIK HIER 
Kanker = georganiseerde genocide! Chemokuren en gepatenteerde medicijnen maken de burgers almaar zieker en zwakker. Lees verder.... ‘Das ist ein Befehl’!
Betere, kankergenezende methodes dan vergiftigen-verbranden-verminken bestaan wél! Lees hier en hier!
.     .In tegenstelling tot (veel) andere therapieën is kurkuma direct inzetbaar en betaalbaar!.     ...
HEKSENJACHT ONTKETEND OP WAT NATUURLIJK EN/OF GEZOND IS! INFO.. KLIK HIER
.
CHEMO COMPLEET WAARDELOOS IN DE STRIJD TEGEN KANKER! MEER INFO KLIK HIER
.
BREAKING NIEUWS, MEI 2013.  KANKER ANDERS BEHANDELEN - GENEZEN! KLIK HIER.
.
TER INLEIDING
Kurkuma ook wel Curcuma is helend voor lever, gal, darmen, longen en het bloed en heeft krachtige kankerwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en ook anti-viraal. Kurkuma is een van de krachtigste en meest veelzijdige natuurlijke geneesmiddelen en een van de belang-rijkste medicijnen uit de Indische en Chinese geneeskundige traditie.  In de Ayurveda geneeskunde is het medicijn nummer een! Kurkuma een super gezondheidskruid en.. het doodt zelfs kankercellen!!
.
WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
Kurkuma, ook wel de Indiase geelwortel genoemd, wordt geassocieerd met een grote variëteit aan gezondheidseffecten. Dat meldt de BBC. Studies hebben aangetoond dat kurkuma kan worden gebruikt om in laboratorium gekweekte kankercellen te vernieti-gen. Ook zijn positieve effecten vastgesteld bij patiënten die zijn getroffen door een be-roerte of die lijden aan dementie. Wetenschappers gaan nu onderzoeken of een vast bestanddeel darmkanker kan helpen genezen. Lees hier verder (Niburu, 07 mei 2012).
.
Kurkuma wordt in India traditioneel gebruikt voor de behandeling van wonden en schrammen. In Azië wordt het gebruikt als medicijn tegen trombose en hersenaandoe-ningen waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Onderzoek door de Rhodes-universiteit in Zuid-Afrika heeft de werking van curcumine bevestigd in de binding van zware metalen. Bij ratten bleek dat de stof het brein beschermt tegen beschadiging door cyanide, lood en cadmium. De studie concludeerde dat door veelvuldige gebruik van curcumine in de Indiase gerechten.. de ziekte van Alzheimer nauwelijks voorkomt.
.
BRITSE VROUW BESTRIJDT BORSTKANKER MET SUPERVOEDSEL (KURKUMA)
Ze was bezorgd over de bijwerkingen van het (reguliere) medicijn dat ze kreeg voorge-schreven voor de behandeling van haar aandoening. Ze keerde zich tot supervoedsel, waaronder kurkuma. Volgens haar zorgt het specerij ervoor dat ‘kankercellen zelf-moord plegen’. Vier jaar later en geheel kankervrij is ze het middelpunt van een onderzoeksproject waarbij wordt gekeken hoe levensstijl kan worden toegepast om andere slachtoffers van de ziekte te helpen. Lees hier gehele artikel (25 juni 2012).

De Britse studie gaat kijken hoe levensstijl de terugkeer van borstkanker na de operatie kan helpen voorkomen. Het betreft de grootste studie naar borstkanker ter wereld. Er doen 56 ziekenhuizen in heel Groot-Brittannië en 3400 patiënten aan mee.
.
MOEDER ONTWIKKELT ‘PAPJE’ (MET KURKUMA) TEGEN TAAISLIJMZIEKTE
.
Het is de droom van iedere ouder met een ziek kind: iets ontdekken dat je kind helpt! Het overkwam Samantha Schut, haar zoon Jaap heeft de taaislijmziekte Cystic Fibrosis, een zeer ernstige aandoening met een levensverwachting van gemiddeld 30 jaar.  
De 8-jarige Jaap was altijd echter verrassend gezond in vergelijking met andere patiëntjes met dezelfde ziekte. De artsen zijn er nu achter dat het waarschijnlijk komt door de ‘supermoes’ die Samantha haar zoon van jongs af aan geeft. Er is nu zelfs een subsidie gekomen om de moes verder te onderzoeken en er mogelijk ooit een medicijn van te maken. De betrokken artsen zijn laaiend enthousiast. Kijk (en lees) hier verder (Hart van Nederland, 6 april 2015). Lees hier het wetenschappelijk onderzoek.
 .
KURKUMA VAAK NET ZO EFFECTIEF ALS MEDICIJNEN!.

Curcumine is ook een geschikt alternatief voor veel medicijnen. Er zijn inmiddels meer dan 5600 wetenschappelijke studies verschenen over kurkuma. De plant wordt geassocieerd met 600 therapeutische toepassingen en heeft 175 verschillende positieve fysiologische effecten. Lees verder
Curcumine veilig-effectief bij reuma en werkt beter dan ontstekingsremmer diclofenac.

Kurkuma werkt beter tegen dementie dan... een antipsychoticum (ondermeer Haldol).
.
OVERIGE PUBLICATIES
Stichting Iocob... van keuken naar kliniek. Nationaal Fonds Kanker... krachtig kruid tegen kanker. Henk Mutsaers... super geneeskrachtige werking. Ode-magazine... levenskrachtige kruiden.  Ron Fonteine.... ruim overzicht. Wetenschappelijk onderzoek..... overzicht (Engels). De eigenschappen en toepassingen die men toeschrijft aan curcuma bij Paradijsvogel.
.
PUBMED PUBLICATIES
Ook op Pubmedwereldwijde wetenschappelijke databank, zijn vele honderden onder-zoeken omtrent kurkuma (werkzame stof curcumine) te vinden, die nagenoeg allemaal positief tot zeer positief zijn. Ron Fonteine met leefbewust heeft  een verzameling  (248). Ook bij Google  zijn na invoering van trefwoorden.... vele duizenden vermeldingen te vinden!
.
NOG MEER KURKUMA
Lees hier WantToKnow artikel (9-2013).... Geelwortel de helende ‘magische wortel’..!
Waarom verdomd de medische wetenschap om de uiterst krachtige eigenschap-pen van Kurkuma Longa (geelwortel) te onderzoeken, ergo te gebruiken in hun ‘geneesmiddelen’..!? Lees hier verder bij...Stichting help bij kanker.  

Aantal voordelen (20) van Kurkuma (curcumine) voor je gezondheid. Lees hier verder.
.
Kurkuma Longa tegen depressiviteit en zeer veel andere kwalen. Lees het hier verder 
.
Kurkuma Longa (curcumine) wat doet het en hoe te gebruiken...? Lees het hier verder.
.
Alles (veel) over Kurkuma Longa (curcumine). Nieuws (juni 2014). Lees het hier verder.

Kurkuma: gezonde specerij en inzetbaar bij veel aandoeningen......... Bron (29 maart 2013)
Kurkuma verlaagt kans op diabetes type 2.................................. natuurdietisten (maart 2013) 
Kurkuma (Curry) onderzocht als middel tegen darmkanker........................Trouw, 7 mei 2012 
Kurkuma helpt ook bij bijpassoperatie............................................................... Lees hier verder. 
Kurkuma - Gember en nog veel meer info bij........ http://www.ergogenics.org/index08b.html 
Kurkuma-verslag op webste 'Bovendien'........................................... http://tinyurl.com/3gxzy9m
Kurkuma en kanker (vertaling)........................ http://www.encognitive.com/node/2504
Kurkuma met BCM95® extract................... http://www.ergomax.nl/Curcumine_Ergomax.html
Kurkuma verhoogt opname glucose spiercel................. http://www.ergogenics.org/305.html
Kurkuma bij Kanker Actueel............... http://www.kanker-actueel.nl/on-vokurkuma-5752.html
Kurkuma op seniorennet................. http://www.seniorennet.nl/Dossier/Vitaliteit/curcuma.php
Kurkuma en het krachtigste uit de natuur............................ http://www.vitanzahq.eu/nl/duolife/
Kurkuma en bloedvaten........... http://vita-info.nl/2010/01/curcumin-goed-voor-de-bloedvaten/
Kurkuma en darmaandoeningen............ http://vita-info.nl/2009/02/curcumin-colitis-poliepen/
Kurkuma vernietigd kankercellen binnen 24 uur................................... http://tinyurl.com/yjkb6cx
Kurkuma breekt kankercellen slokdarm af............................................ http://tinyurl.com/ydlkeaq
Kurkuma en Alzheimer (dementie)........................................................... http://tinyurl.com/ydhv3fy
Prof. Dr. Patrick McGeer over kurkuma.................................................. http://tinyurl.com/yb79nr3
Prof. Dr. David Servan-Schreiber.................... http://vita-info.nl/2009/12/kurkuma-gezondheid/
.
OVERZICHT INZETBAARHEID
Kurkuma Longa of geelwortel-turmeric (werkzame stof curcumine) is breed inzetbaar bij gezondheidsklachten. Zie overzicht op de.. website van Vitamor.
.
Overzicht Kurkuma Longa nieuws (inclusief het AMC onderzoek) bij.... 'Kanker Actueel'.
.
RECENT ONDERZOEK
Ongelooflijk, baanbrekend nieuw onderzoek net gepubliceerd (10 oktober 2012) in het blad van de Medical Association van Thailand heeft aangetoond dat de primaire poly-fenol in kurkuma - curcumine in staat is gebleken om het leverweefsel te herstellen en te regenereren bij diabetische ratten. De curcumine was in staat om een significante omkering van de aandoening te bewerkstelligen. Lees verder NaturalNews (Engels).
.
Er zijn een aantal natuurlijke middelen en supplementen die veelbelovend zijn voor de behandeling van vleesbomen. Bepaalde dieetadviezen zijn daarbij belangrijk. Lees verder.

Gezondheidsmagazine ‘Goed Gevoel’  (Belgie) en hun grote... dossier kanker..
........... KURKUMA LONGA ONDERZOEK AMC AMSTERDAM ( DR. MICHAL HEGER) ...........
AMC KURKUMA ONDERZOEK
Het is bijna onvoorstelbaar dat een middel, waarvan inmiddels in meer dan 1000 wetenschappelijke studies is aangetoond dat het tegen kanker werkt, voor een paar euro in de schappen ligt van de supermarkt.  Daarom  financiert ‘Stichting Nationaal Fonds te-gen Kanker’ onderzoek naar de werkingsmechanismen van curcumine alswel de toe-dieningsvormen van de actieve stof. Om dit onderzoek door te zetten zijn subsidies no-dig, welke afhangen van uw donaties. Klik hier voor online donaties en hier actiepagina.
.
Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker sponsort op dit moment twee onderzoeken in het AMC (Academisch Medische Centrum van de Universiteit van Amsterdam) naar kurkuma. Wij steunen deze onderzoeken, omdat de resultaten kunnen bijdragen aan een grotere kans op overleving van kankerpatiënten en een betere kwaliteit van leven. Kurkuma heeft immers.... geen bijwerkingen, in tegenstelling tot de meeste andere kankerbehandelingen.
.
LAATSTE NIEUWS KURKUMA (juli 2012)
Nieuw initiatief: Stichting Curcuma Promotions Nederland… Curcuma Roots for Moods, ondersteund het internationaal onderzoek naar kurkuma als medicijn voor kankerpatiënten. Meer informatie bij Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker.
.
..........................................................KLIK HIER VOOR NIEUWSBRIEF..........................................................

KANKERSPECIALIST WAARSCHUWT VOOR CHEMO EN BESTRALING!
Dr. Max Wicha, kankerspecialist, waarschuwt voor chemotherapie en bestraling -  Curcumine-Piperine veelbelovende alternatieven! 
De Pittsburgh Post-Gazette pakte op 24 februari 2010 uit met het opmerkelijke nieuws dat standaard kankerbehandelingen alleen er niet in slagen kanker uit te roeien, maar dat ze het bovendien nog erger kunnen maken. Voor het Faché Instituut is dat niet echt verras-send nieuws. De beoefenaars en aanhangers van de orthomoleculaire geneeskunde pro-beren mensen daar al tientallen jaren van te overtuigen. Het verrassende nieuws is dat de uitspraak deze keer niet uit de ‘alternatieve’ hoek komt, maar van een...... kankerspecialist!
CURCUMA VERRASSEND VEELZIJDIG
Drs. Selma Timmer (geneeskunde) is medisch journalist met specialisatie voeding, sup-plementen en kruiden. Zie hier haar pdf-verslag (2007)...... ‘Curcuma verrassend veelzijdig’.
Interacties met curcumine en meer info....... http://www.naturafoundation.nl/?objectID=450
.
Achtergrond en werking van Kurkuma (curcumine) dat bij nagenoeg alle kankersoorten en naast chemo en bestraling een bewezen therapeutisch effect heeft! Update per 16-11-2010.
.
Wordt het geen tijd om aspirine te verruilen voor kurkuma, ook wel aspirine van Azië ge-noemd? Lees verder 'Ode-magazine'.... levenskrachtige kruiden. Update..... 21 juni 2011.
.
Curcumine heeft op dit moment de meest evidence-based ondersteunende literatuur m.b.t. het gebruik ervan bij kanker dan welke andere voedingsstof ook. Lees verder bij het indrukwekkende overzicht (Engels) van Dr. Mercola, gepubliceerd op...... 13 juni 2011.
NADERE UITLEG
De werkzame stof van kurkuma is curcumine, waarvan de poedervorm bestaat uit 5% en de capsulevorm maar liefst 95% (extract) bevat. Het is pas echt effectief in het lichaam als het wordt gebruikt in combinatie met zwarte peper (werkzaam piperine) en olijf/lijnzaadolie, of andere vetachtige substantie. Het ligt dus voor de hand om de capsulevorm te gebruiken.
Zwarte peper werkt als een katalysator en kan de werkzaamheid van curcumine meer dan 1000x versterken! Olijf-lijnzaadolie (biologisch) of een andere vetachtige substantie dient als transporteur (dus ook naar kankercellen) omdat curcumine... niet in water oplosbaar is!
.
Bioperine is ook een uitzonderlijk pure en veilige vorm van piperinede belangrijkste alka-loide in zwarte peper. Omdat Bioperine een extract is bevat het 95% werkbare stof en is het vele malen sterker dan gewone zwarte peper dat slechts 3 tot 5% v/d werkbare stof bevat.
.
AANSCHAF CAPSULEVORM
De capsulevorm is met en zonder toevoeging zwarte peper verkrijgbaar. Het moge duidelijk zijn dat de combinatie met zwarte peper de absolute voorkeur geniet. Het is verkrijgbaar bij natuur of reformwinkels in uw omgeving of te bestellen middels internet. Kies altijd voor natuurlijke en/of biologische supplementen, dus zonder (schadelijke) toevoegingen! AOV is een gerenomeerd-betrouwbaar merk en ondermeer hier te bestellen. Kurkuma is er ook in poedervormmaar heeft natuurlijk weinig zin gezien het lage percentage... (5 %) curcumine.
.
De Roode Roosinitiatief Moermanvereniging, is leverancier van een breed assortiment supplementen, waaronder kurkuma-zwarte peperOnder voorwaarden met..... 25 % korting.
.
SUPER CURCUMINE EN BIOLOGISCHE BESCHIKBAARHEID (update 26-02-2011)
.Curcumine, het extract van geelwortel met de vele geneeskrachtige eigenschappen, heeft een betere biologische beschikbaarheid door de Meriva-samenstelling. Ook Ergomax de leverancier van BioCurcumine BCM95 beschrijft een 5-7 maal effectievere werking. Gebruik in combinatie met Bioperine lijkt zeker aanbevelingswaardig... nog betere werkzaamheid.  
.
OOK FARMACEUTISCHE INDUSTRIE INMIDDELS OVERTUIGD!
Het belangrijkste bewijs dat curcumin over krachtige eigenschappen beschikt is het feit dat de farmaceutische industrie (veel te dure) synthetische varianten probeert te ontwikkelen die als geneesmiddelen kunnen worden toegepast. Op het zuivere natuurproduct dat in reformwinkels en op websites te koop is kan immers geen patent worden verkregen en dus ook geen geld worden verdiend. Ook van toepassing op andere.. natuurlijke producten.
.
DOSERING EN GEBRUIK  
Preventief wordt 2x daags een capsule (500-600 mg) curcuma-zwarte peper aanbevolen. Therapeutisch (bij kanker of andere aandoening) is het aan te bevelen  3x daags twee cap-sules te gebruiken. Vergeet daarbij niet om dit te doen in combinatie met een vettige sub-stantie (bijvoorbeeld in eten) of een scheut (biologische) olijf- of lijnzaadolie in een glas (Zonnatura) groentesap voor de broodnodige vitaminen, dat de...... beste keuze blijkt te zijn.
.
SOLE OOK EEN ABSOLUTE AANRADER!
Voeg aan de groentesap zeker ook een theelepeltje 'Sole' toe, voor de onmisbare mine-ralen en spoorelementen. Sole-oplossing kun je zelf  maken van Keltisch zeezout en is hier te bestellenMet dank aan Mike Donkers voor zijn waardevolle bijdrage en de vele ande-re columns en zeker niet te vergeten Henk Mutsaers met 'Uitdagingnet' en Ron Fonteine  met 'Leefbewust'Genoemden zijn ook regelmatig te beluisteren bij..... 'Gezondheid Radio'
.
KRUIDEN HEBBEN FANTASTISCHE GENEZENDE KRACHTEN, MAAR....
Geneeskrachtige kruiden worden (waarschijnlijk) per 1 april 2011 verboden in de EU en zul-len daarna worden bestempeld als illegaal, want de farmaceutische industrie slaat grote slag! Kom in actie want er rest ons nog maar weinig tijd om deze krankzinnige en volsla-gen waanzin te stoppen!! Een en ander is onderdeel van de gevaarlijke Codex Alimentarius!
.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAGNESIUM EN VITAMINE D3 OOK VAN CRUCIAAL BELANG!
Veel mensen hebben (vaak) onwetend een ernstig chronisch tekort aan vitamine d3 en het mineraal magnesium met alle daaruit voortkomende dramatische gevolgen voor de ge-zondheid, want ze zijn van cruciaal belang. De symptomen van deze tekorten zijn indrukwek-kend te noemen! Vaststelling van een (eventueel) tekort kan plaatsvinden via.... de huisarts.
.
Dr. Marianne Mousain-Bosc (magnesium) en Dr. Gert Schuitemaker (d3), zullen zeker de laatsten zijn om dit tegen te spreken. Zeer vele andere medici.... onderschrijven dit!
.
Zie eventueel ook... vitamine d3 tekort golft over de wereld en... in Nederland 7000 onno-dige kankerdoden per jaar van Dr. Gert Schuitemaker en... helft van de wereldbevolking heeft een tekort aan vitamine d3 en tot slot een Ortho overzicht... nieuw licht op vitamine d3, en/of de kracht van magnesium het wondermineraal, ook vonk van het leven genoemd.
.
TOT SLOT
In relatie tot kanker lijkt knoflook wel de grootste overwinning te behalen en zou, volgens verschillende medische tijdschriften, tumoren doen afnemen, zelfs kwaadaardige! Knof-look is er ook in capsules. Om een nog krachtiger en natuurlijk wapen tegen kanker te creëren ligt het dus erg voor de hand om curcuma longa en knoflook samen te combineren.
Allicine wordt beschouwd als het belangrijkste en krachtigste ingrediënt van knoflook. ALLIMAX® is het enige voedingssupplement met 100% (240 ppm) gestabiliseerde Allicine.
.
Geraadpleegde bronnen ondermeer 'Antikanker' het boek van Dr. David Servan-Schreiber (genezen kanker) en boek 'Eten tegen kankervan.... Dr. Richard Beliveau en Dr. D.Gingras.
.
We weten echter nog zoveel meer over de oorzaak van kanker, deze te voorkomen en op een natuurlijke manier te bestrijden. Het verliezen en winnen van de kanker 'oorlog'.
Hier een overzicht op de website van 'Star-People' voorheen 'Nieuw Bewust Nederland'.
Kun je de dokter nog wel vertrouwen en is chemotherapie de echte 'killer'? Lees verder.
.
Voedingsindustrie verantwoordelijk voor heel veel ziektes en doden (65%), zo is onlangs gebleken uit een internationale analyse!! Lees verder (maart 2013).
.
...............................Wij verkopen niets, dicteren niets, maar... informeren slechts!................................
.
Ton Claessen (69), lid van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (W.W.K.): http://www.kankerwelzijn.nl en het boek: http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor de verdere info.
.
.............................  ...........LAATSTE UPDATE VAN DIT BERICHT: 18 augustusl 2015   .   ................  ......